Wiosną 2005 spotkało się trzech zawodowych drwali, aby porozmawiać o przyszłości amerykańskiego przemysłu drzewnego i produktów z miejscowych lasów. Efektem tej dyskusji były narodziny naszej firmy - Great Lakes Renewable Energy, Inc.
Dzięki intensywnym badaniom i wielu dyskusjom odkryliśmy, że ówczesny przemysł pelletu drzewnego w sektorze premium nie wystarczał na zaspokojenie potrzeb rynku. Wiedzeliśmy, że północno-zachodnie lasy Wisconsin są idealnym źródłem odnawialnego włókna drzewnego do produkcji Premium Wood BBQ Pellets, wyściółki dla zwierząt oraz podłoża do hodowli grzybów.
Dlatego w kwietniu 2008r. rozpoczęliśmy budowę naszej fabryki, a w połowie października 2008 ruszyliśmy pełną parą. W Great Lakes Renewable Energy Inc. produkujemy Premium Wood BBQ Pellets najwyższej jakości. Nie jest to produkt uboczny, otrzymywany w procesie recyklingu i przetwarzania odpadów drzewnych, ale 100% materiał pochodzenia drzewnego.
Nasza firma bazuje na takich wartościach jak otwartość, zaufanie i niezawodność. Dążymy do tego, aby być Twoim najlepszym partnerem w branży przemysłu drzewnego, a nie kolejnym, zwykłym producentem. Wierzymy, że komunikacja między dostawcą a klientem jest rzeczą niezbędną do osiągnięcia sukcesu. Misję Great Lakes Renewable Energy Inc. od 2012 roku kontynuuje nasz europejski oddział GLRE Pellets Polska.
GLRE posiada certyfikat Master Logger w Wisconsin. To wyróżnienie dla firm, które osiągnęły najwyższy poziom doświadczenia, a do tego są aktywnie zaangażowane w zarządzanie zasobami lasów. Certyfikat ten jest najwyższą formą uznanie dla sektora drzewnego w stanie Wisconsin.
Pellet BBQ DĄB/KLON zdobył pierwsze miejsce na festiwalu BBQ w Południowej Karolinie.
GRILL NA WĘGIEL:
1/ Rozgrzej węgiel/brykiet w taki sposób, by pokrył się białym popiołem.
2/ Wsyp garść pelletu na rozgrzany węgiel/brykiet. Ilość pelletu możesz zwiększyć lub zmniejszyć w zależności od tego, jak bardzo intensywny smak i aromat potraw chcesz uzyskać.
3/ Wędź potrawy w wytworzonym przez pellet aromatycznym dymie.
GRILL ELEKTRYCZNY I NA GAZ:
1/ Rozgrzej kamienie z lawy wulkanicznej/metalowy talerz do czerwoności.
2/ Garść pelletu owiń w folię aluminiową i zrób w niej dziurki wykałaczką. Ilość pelletu możesz zwiększyć lub zmniejszyć w zależności od tego, jak bardzo intensywny smak i aromat potraw chcesz uzyskać.
3/ Folię z pelletem umieść w grillu. Wędź potrawy w wytworzonym aromatycznym dymie.
GRILL NA PELLET:
1/ Umieść pellet w specjalnym zasobniku.
2/ Poczekaj aż pellet zacznie się żarzyć, a wentylator rozdmucha powietrzem palenisko.
3/ Wędź potrawy w wytworzonym przez pellet aromatycznym dymie.
Zapraszamy na zakupy do jednego z naszych punktów sprzedaży:
Salon Firmowy Napoleon® Grills
ul. Sokołowskiego 20
05-080 Izabelin
tel. 601-312-306
email. kontakt@napoleongrill.pl
Zobacz na mapie!
Oferujemy również sprzedaż hurtową! więcej tutaj
Serwis komputerowy Kraków